ОКЦ «Інститут Конфуція» Університету Ушинського

乌克兰南方师范大学孔子学院简介

乌克兰南方师范大学孔子学院成立于2012年,中方合作院校为哈尔滨工程大学。2016年南师大孔院被孔子学院总部/国家汉办评为“全球优秀孔子学院”。南师大孔院在敖德萨市中心拥有独栋教学楼,建设了孔院网站、微信公众号、facebook、instagram账号等,铺设了院内高速无线网络。目前,南方师范大学孔子学院作为中国国家汉办指定HSK/HSKK/YCT考点,建立了乌克兰第一个汉语网络考试中心。

截至2018年,乌克兰南方师范大学孔子学院注册学员2200余人,下设教学点21所,年均召开学术会议3场,公开出版学术杂志1本。于2017年获批设汉语硕士点及博士点。每年组织包含孔院日、城市日、春之声晚会、敖德萨文化节、中国图片展在内的大中型文化活动50余场。每年在双方合作院校轮流召开理事会,定期组织开展夏令营、冬令营、孔子学院奖学金、赴华进修留学等项目。连续承办乌克兰汉语教师志愿者岗中培训。

在“一带一路”战略背景下,南师大孔院积极参与中国深圳市宝安区与敖德萨市的投资洽谈会、敖德萨旅游局旅游博览会、国资委南方港项目调研、江西-敖德萨投资论坛、发改委敖德萨项目调研团等,与中国港湾、中国交建集团驻乌克兰公司建立了良好的合作关系。

南师大孔院承办第十三届、第十七届“汉语桥”世界大学生中文比赛乌克兰赛区决赛并连续六年斩获该赛事前三名。六年来,南师大孔院接待乌克兰教育部副部长、中国驻乌克兰大使张喜云、中国驻敖德萨历任总领事在内的7名高级官员到访学院。

Короткий опис діяльності Освітньо-культурного центру «Інститут Конфуція» Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського»

 Освітньо-культурний центр (ОКЦ) «Інститут Конфуція» Державного закладу «Південноукраїнський національний педагогічний університет імені К. Д. Ушинського» (Університету Ушинського) був заснований у 2012 році. Харбінський інженерний університет є партнером з китайської сторони. У 2016 році ОКЦ «Інститут Конфуція» визнали найкращім інститутом у світовому форматі за версією Ханбань. ОКЦ «Інститут Конфуція» Університету Ушинського функціонує в автономному корпусі в м. Одеса. Було створено офіційний сайт, facebook, instagram та групу у We-chat як публічний аккаунт. ОКЦ «Інститут Конфуція» Університету Ушинського забезпечений високошвидкісним безлімітним Інтернетом. ОКЦ «Інститут Конфуція» Університету Ушинського є офіційним представником по проведенню міжнародного екзамену НSK/HSKK/YCT за згодою Ханбань. На базі ОКЦ «Інститут Конфуція» Університету Ушинського вперше було організовано складання міжнародного екзамену НSK по Інтернету в режимі «он-лайн».

В 2018 року в ОКЦ «Інститут Конфуція» Університету Ушинського було зареєстровано більш ніж 2200 слухачів, а також співпрацю із 21 філіями. Три разу на рік Центр організує науково-практичні конференції з питань синології і педагогіки. Офіційно публікується Міжнародний періодичний журнал «Modern Vectors of Science and Education Development in China and Ukraine» (ISSN 2414-4746). Уперше у 2017 році було впроваджено спеціальність 13.00.02 Теорія та методика навчання (східні мови) в спеціалізовану вчену раду із захисту кандидатських дисертацій. Кожного року в середньому проходять більш ніж 50 різноманітних культурних заходів, таких як: День Інститутів Конфуція, День міста Одеси, Новий рік, Міжнародні культурні гастролі, Виставки китайських картин тощо. Щорічно зорганізуються звітні конференції в Харбінському інженерному університеті та Університеті Ушинського. Регулярно реалізуються освітні програми: «Літний/зимовий табір», «Стипендія Інституту Конфуція». У 2017 році в ОКЦ «Інститут Конфуція» Університету Ушинського було організовано провіщення кваліфікації для волонтерів і викладачів китайської мови з усієї України.

За підтримки міжнародного фестивалю «Один пояс один шлях» ОКЦ «Інститут Конфуція» Університету Ушинського активно бере участь у симпозіумах між м. Шеньжень та іншими районами Китаю та Одеси, туристичних виставках, ініційованих Департаментом культури і туризму Одеської області, делегаціях з дослідження Одеси при Державному комітеті з розвитку і реформ. Також сприяємо розвитку проекту з дослідження Південного порту під керівництвом Комітету по контролю і управлінню державним майном. Були співорганізаторами з бюро регіонального розвитку під час проведення «Інвестиційного форуму «Цянсі ‒ Одеса». Ми створили добрі взаємини між «Чайна Харбо Інжиніринг Кампані Лтд. (ЧХІК)» China Harbour Engineering Company Ltd./CHEC та «Чайна Коммунікейшн Констракшн Кампані Лтд. (ЧККК)» China Communications Construction Company Ltd.

ИК приймав ХІІІ і ХṾІІ Міст китайської мови. За останні 6 років слухачі ОКЦ «Інститут Конфуція» Університету Ушинського отримували призові місця у змаганні «Міст китайської мови» в Україні. За зазначений період Центр відвідали високопосадові особи, а саме: Надзвичайний та Повноважний Посол КНР в Україні пан Чжан Сіюнь із делегацією (7 начальників).

Кадровий склад інституту 

  • 宗成菊	Цун Ченцзюй Співдиректор з китайської сторони  乌克兰南方师范大学孔子学院中方院长

    宗成菊 Цун Ченцзюй Співдиректор з китайської сторони 乌克兰南方师范大学孔子学院中方院长

  • Олександра Володимирівна Попова 亚历山大•弗拉基米罗夫娜•波波娃        Співдиректор з української сторони  乌克兰南方师范大学孔子学院乌方院长

    Олександра Володимирівна Попова 亚历山大•弗拉基米罗夫娜•波波娃 Співдиректор з української сторони 乌克兰南方师范大学孔子学院乌方院长

  • 佀宏钢	Си Хунган 教学点主管教师 Старший викладач з питань управління філіалів

    佀宏钢 Си Хунган 教学点主管教师 Старший викладач з питань управління філіалів

  • 杨佳乐	Ян Цзяли 活动主管教师 Старший викладач з питань організації культурних заходів

    杨佳乐 Ян Цзяли 活动主管教师 Старший викладач з питань організації культурних заходів

  • Тетяна Стоянова 塔基亚娜·斯塔扬诺娃  Старший секретар  秘书长

    Тетяна Стоянова 塔基亚娜·斯塔扬诺娃 Старший секретар 秘书长

  • 刘艺阁 Лю Їге 汉语教师 Викладач

    刘艺阁 Лю Їге 汉语教师 Викладач

  • 邹昕格 Цзоу Сіньге        汉语教师 Викладач

    邹昕格 Цзоу Сіньге 汉语教师 Викладач

  • 贾欣 Цзя Сінь        汉语教师 Викладач

    贾欣 Цзя Сінь 汉语教师 Викладач

  • Олександра Моргун 阿列克桑德拉·莫乐谷恩    Фахівець  秘书

    Олександра Моргун 阿列克桑德拉·莫乐谷恩 Фахівець 秘书

  • 许耀丹	Сюй Яодань   汉语教师志愿者 Волонтер

    许耀丹 Сюй Яодань 汉语教师志愿者 Волонтер

  • 栾晔	Луань Є汉语教师志愿者 Волонтер

    栾晔 Луань Є汉语教师志愿者 Волонтер

  • 郭海燕	Го Хайянь        汉语教师志愿者 Волонтер

    郭海燕 Го Хайянь 汉语教师志愿者 Волонтер

  • 赵芮辰	Чжао Жуйчень 汉语教师志愿者 Волонтер

    赵芮辰 Чжао Жуйчень 汉语教师志愿者 Волонтер